AN taalbundels

Onderwijs geven aan AN leerlingen blijft een uitdagende taak. Lies mag zelf in haar school in Deurne aan de slag met de Anderstalige Nieuwkomers die vaak geen enkele letter van onze taal kennen. En of ze nu uit Palestina, Oekraïne, Israël of een ander land komen, ze hebben vaak 1 ding gemeen… De wil om te leren en een ongelofelijk mooie glimlach. En daar doe je het voor!

Deze bundels zijn niet heiligmakend, Lies gebruikt ze zelf in de klas vanaf het tweede leerjaar, vooral om op een natuurlijke wijze het normschrift uit te lokken alsook in te zetten op taalbegrip.

Bij de bundels horen ook LOCO-spelletjes, een overzichtskaart voor de woordenschat of een leuke memory. De bundels zijn thematisch en niet te hard aan elkaar gelinkt of baseren zich niet (altijd) op voorkennis. Want AN leerlingen kunnen nu eenmaal op elk moment van het jaar aansluiten.

Naast deze bundels is het nog steeds aangewezen talig aan de slag te gaan, samen te spelen, de leerling in het taalbad van zijn/haar eigen klas te laten meebeleven en in te zetten op welbevinden en een veilig klimaat om te leren. Maar hopelijk helpen deze materialen je al een beetje op weg.

Deze materialen zijn zelfgemaakt, ik zou het fijn vinden mocht je ze intact laten en op zijn minst mijn toestemming vragen zou je ze verder willen delen of aanpassen.

Wil je graag updates ontvangen over nieuwe bundels, hou dan onze facebookpagina in de gaten.

Menu