Bananagrams

Het spel met letters voor de echte puzzelaar! Vorm een eigen kruiswoordraadsel en raak als eerste je letters kwijt op het moment dat de voorraad leeg is. Ondertussen mag je letters ruilen, maar krijg je er wel meer terug. Ook solitair te spelen

Het voorgerecht
(open de doos)

In de gele pennenzak in de vorm van een banaan zitten 144 lettertegels.
Elke tegel bevat een klinker of medeklinker. Er zijn geen blanco tegels.

Hoofdgerecht
(lekker spelen)

Geef elke speler 21 tegels (bij 2-4 spelers) die met de blanco zijde naar boven liggen.
Iemand roept SPLIT en dan start het spel. Elke speler probeert nu woorden te maken met de letters, deze woorden mogen van links naar rechts gelezen worden of van boven naar onder.
Elk woord moet verbonden zijn met een ander woord. Zo ziet het er aan het einde uit als een kruiswoordraadsel.
Wanneer je een letter wil ruilen dan mag dat. Je roept dan DUMP en legt 1 letter weg. In ruil moet je er wel 3 nieuwe nemen.
De eerste speler die alle lettertegels opgebruikt heeft roept PEEL. Daarna stoppen alle spelers en worden de woorden gecontroleerd. Is het correct dan heeft deze speler de ronde gewonnen. Zitten er foutjes in dan mogen alle spelers opnieuw verder spelen.

Dessert
(extra’s en meer)

Het spel is eenvoudig en kan reeds door jonge spelers gespeeld worden. De spelregels bestaan momenteel enkel in het Engels. Je kan ze hier terugvinden:  https://www.fgbradleys.com/rules/Bananagrams%20Rules.pdf

In deze regels staan ook een aantal extra spelmogelijkheden.
Namelijk om het spel te spelen met 21 letters maar zonder de “DUMP” optie. De speler die dan de meeste letters kan gebruiken wint.

Ingrediënten
(leerstof enzo)

Kinderen leren tijdens dit spel:

    • Creatief denken
    • Speels omgaan met letters en taal
    • Woorden correct spellen
    • Risico’s nemen en omgaan met het gevolg ervan
    • Stressbestendig spelen
Menu