Battle Sheep

De schapen voelen zich in het nauw gedreven op hun kleine weiland. Ze willen de weilanden in de wijde wereld stap voor stap veroveren. Battle Sheep is een eenvoudig, vermakelijk en strategische spel.

Het voorgerecht
(open de doos)

In de doos vind je 16 tegels die het spelbord vormen. Daarnaast kan je de 64 (14 in elke kleur) schapen vinden.

Dit spel is geschikt voor kinderen en jongeren vanaf 7 jaar en kan je het spel spelen met 2 tot 4 spelers. 1 spel duurt ongeveer 15 minuten.

Hoofdgerecht
(lekker spelen)

Maak van jouw schapen verschillende stapeltjes. Zet de stapel op de zijkant van het spelbord. Tijdens jou beurt beweeg jij jou stapel met schapen over het spelbord. Dit mag je alleen doen via een rechte lijn over het spelbord. Je eindigt op het verste vrije vakje. Het is niet mogelijk om over een andere schaap te springen.

Het spel is gedaan wanneer niemand nog met zijn of haar schaap kan bewegen. Je wint het spel als jij het meeste schapen van jou kleur op het spelbord hebt liggen

Dessert
(extra’s en meer)

Ben jij iemand die niet graag de spelregels leest. Dat is niet erg en dan heb ik een tip voor jou. Op YouTube heb je heel wat filmpjes waarin de spellen worden uitgelegd . Lekker gemakkelijk dus. Ook voor dit spel bestaat er een filmpje met de uitleg. https://www.youtube.com/watch?v=dvAkhNq92uA
Alleen is deze uitleg wel in het Engels.

Ingrediënten
(leerstof enzo)

Kinderen leren tijdens dit spel:

  • Vooruit plannen     
  • Computationeel denken
  • Strategisch denken
Menu