Dier op dier Junior

Dier op dier Junior

Wat wordt het beestachtig wankel: de dieren vormen een grote piramide! Wie klimt op wie? Dat bepaalde de dobbelsteen, maar ook vingervaardigheid is nodig. Of de dierlijke toren blijft staan, hebben jullie in de hand! In 3 stapelspellen bouwen jullie dier op dier. In het derde spel race je ook samen tegen de krab. De beste stapelkunstenaar wint.

Het voorgerecht
(open de doos)

In de doos kan je heel wat leuk materiaal vinden. Zo zit er een dobbelsteen, groene wiedde, 1 blauwe drinkplaats, 2 oevertegels, 8 zonnetegels en 8 houten dieren in.

Leeftijd: 2 jaar
Aantal spelers: 2-4
tijd: 10 min

Hoofdgerecht
(lekker spelen)

Inmiddels zijn de dieren zeer ervaren klimacrobaten geworden. Ze voelen zich heel veilig in de weide. Sommige willen het nu ook wel eens proberen op het wiebelige vlot vlak bij het waterpunt. Maar alle dieren op het vlot stapelen, is te onveilig. Hoe moeten ze nu bepalen wie mee mag doen met de vlotpiramide? Karel Kreeft- helemaal niet dom – heeft een briljant idee: “We dobbelen erom!” Daarover is iedereen het eens en algauw begint de lol … Lukt het alle dieren op een van de twee dierenpiramides te komen?

Dessert
(extra’s en meer)

Het fijne aan Haba spellen is dat zij verschillend varianten voorzien op hun spellen. Zo ook bij dit spel. Je kan dit spel op verschillende manieren spelen.

Ken je deze dier op dier versies al?

Ingrediënten
(leerstof enzo)

Kinderen leren tijdens dit spel:

  • Fijne motoriek
  • Oog-hand coördinatie
  • Vrij spel
Menu