Games@School - Geschiedenis

Het spelen van games is niet meer exclusief voor kinderen boven de 14 jaar zoals we dat vroeger kenden. Reeds in het 1e en 2e leerjaar spelen kinderen verschillende Engelstalige games in werelden waar we alleen van kunnen dromen.

Jeroen Van Kersavont, van opleiding leerkracht geschiedenis in het secundair onderwijs, ontdekte een leuke extra in deze populaire games. Ze brengen de geschiedenis namelijk heel erg dichtbij en binnen handbereik voor de speler.

Neem bijvoorbeeld het filmpje over hoe we veronderstellen dat men in de prehistorie de jacht op een mammoet uitvoerde.
Dit toont vanuit de eerste persoon (want je speelt het spel zelf) hoe een groep mannen op een mammoet jaagt. Met welke wapens ze werken, welke strategie ze gebruiken en hoe ze als groep de mammoet overmeesteren.

Zo zijn er nog veel meer games. Gelukkig is Jeroen een gepassioneerde leerkracht en deelt hij deze schat aan informatie zodat jij niet zelf elke game moet gaan onderzoeken.

Volg zijn facebookpagina of zijn YouTube kanaal. Beiden met de naam GamesAtSchool.

Dit YouTube kanaal maakt het ook mogelijk om je leerlingen, die heel erg fan zijn van YouTube, een leuke huistaak of onderzoeksopdracht mee te geven, vertrekkende van één van deze filmpjes.
Laat de leerlingen eventueel in groepjes zitten tijdens de les in een coöperatieve werkvorm en laat elk groepje aan de hand van de filmpjes een onderwerp behandelen en nadien presenteren aan de rest van de klas.

Wil je écht de uitdaging aangaan? Vraag dan aan je leerlingen of zij een spel kennen met een link naar het thema wat jullie nu behandelen en nodig hem/haar uit om dit mee te brengen naar de klas. Zo kan de leerling spelen en de andere leerlingen gericht observeren. Succes gegarandeerd!

Menu