Halli Galli

Halli Galli

Aan een grote vruchtensalade met banen, aardbeien en citroenen en pruimen worden door de spelers alsmaar vruchten toegevoegd. Maar let goed op: als  precies 5 dezelfde vruchten boven liggen, dan moet je snel op de bel slaan en de vruchtensalade serveren.

Het voorgerecht
(open de doos)

In deze doos kan je 56 kaarten, 1 hotelbel en de spelregels vinden. 

vanaf 6 jaar
spelers: 2- 6
15 minuten

Hoofdgerecht
(lekker spelen)

Verdeel de kaarten over het aantal spelers. Belangrijk is je mag de kaarten nog niet zien. Zet de bel in het midden van de tafel, let hierbij op dat iedereen aan de bel kan. 

Heb je dit gedaan dan kan het spel beginnen 

Om de beurt mag iedereen een kaart omdraaien. Zodra je exact 5 van dezelfde vruchten bovenaan de stapel ligt moet je zo snel mogelijk op de bel duwen. Ben jij het snelste en heb je het juist? Dan mag jij jouw kaarten op een aflegstapel leggen. Heb je het niet juist dan moet jij jou open kaarten terug op je stapel leggen. 

Dessert
(extra’s en meer)

Wil je dit spel gebruiken tijdens de les, thuis of tijdens de therapie, maar is de bel te luid. Kan je deze vervangen door een knuffel of een ander voorwerp dat ze dan moeten nemen. Je kan er ook steeds een bewegingsoefening van maken en zet je de bel verder op tafel en moeten ze naar de bel lopen of eerst een parcours lopen. 

Ben je wat handig dan kan je andere kaarten maken naar het thema of niveau van de klas. 

Ingrediënten
(leerstof enzo)

Kinderen leren tijdens dit spel:

  • tellen tot 5
  • onder stress tellen 
  • concentratie 
  • observeren 
  • snelheid
Menu