Kameleo

Kameleo

Het is etenstijd voor een kameleon die rond en groep insecten cirkelt en hij is niet van plan de kans te missen om ze allemaal te vangen. Help hem aan een smakelijke maaltijd door ze allemaal te vangen!

Het voorgerecht
(open de doos)

Kameleo zit in een kleine doos waardoor je het spel makkelijk over kan meenemen. In de doos kan je 60 uitdaging-kaarten, 16 insectenfiches en 1 kameleonfiche vinden. Dit spel is geschikt voor 1 speler vanaf 8 jaar. In de spelregels kan je een variant vinden zodat je dit spel ook met 2 kan spelen. Het is een kort spel met weinig regels waardoor het een leuke tussendoorspelletje is.

Hoofdgerecht
(lekker spelen)

Het doel van het spel is om de uitdagingen tot een goed einde te brengen. Help onze Kameleon om ALLE insecten te eten. Dit doe je door een opdrachtkaart te kiezen en leg de insectenfiches zo op tafels zoals op de kaart. Belangrijk is dat je de kaart niet omdraait. Daar staat namelijk de oplossing op. Heb je dit gedaan dan ben je klaar om te spelen.

Jij mag zelf beslissen waar de Kameleon zal starten. De kameleon mag nu al de insecten van dezelfde soort opeten in die rij. Daarna gaat hij het aantal opgegeten insecten stappen opzij. Eet de kameleon insecten op dan draai je deze om. Kan je geen insecten meer omdraaien ben je verloren. Kan je al de insecten omdraaien heb je gewonnen.

Dessert
(extra’s en meer)

In de spelregels kan je een spelvariant vinden voor 2 spelers.

Ingrediënten
(leerstof enzo)

Kinderen leren tijdens dit spel:

  • Concentratie
  • Ruimtelijk inzicht
  • Kritisch denken
  • Analytische denken
  • Alleen spelen
Menu