Letter Jam

Letter Jam

Letter Jam is een coöperatief letter spel. Geef of krijgt een goede hint en probeer zo jou woord te raden of help andere met het raden van hun woord.

Het voorgerecht
(open de doos)

In deze doos kan je 64 letterkaarten, 1 jokerkaart, 4 hintkaarten en 1 blok met invulblaadjes vinden.
Naast deze kaarten kan je nog 8 nummerfiches en 6 rode en 9 groene hintfiches vinden. In de doos kan je verder 6 potloden vinden die je kan gebruiken bij het invullen van jou invulblaadje. Zo heb je altijd een potlood bij ook wanneer je het spel meeneemt op vakantie of in de klas. Als laatste kan je 6 kaarthouders vinden. Deze zorgen ervoor dat er steeds 1 letter zichtbaar is.

Je kan dit spel spelen met 2 tot 6 personen. Vaak krijgen wij de vraag is dit spel ook leuk met 2 spelers. Dit spel is zeker geschikt voor 2 spelers dit omdat er fictieve personages meespelen tot je aan 6 spelers zit. Dus ben je met 2, dan doen er 4 fictieve personen mee. Ben je met 3 dan spelen er 3 fictieve personen mee.

Dit spel is geschikt vanaf 10 jaar.

Hoofdgerecht
(lekker spelen)

In elke ronde heeft iedere speler één letter die alle andere spelers kunnen zien. Maar geen enkele speler ziet zijn eigen letter.

Spelers proberen woorden te vormen met de vijf letters die zij kunnen zien. Iedereen bedenkt een hint en legt zonder het woord te vertellen uit aan de andere spelers hoeveel letterwoord hij heeft en hoeveel mensen hij hierbij kan helpen. Je mag niet zeggen wie je wel en wie je niet zal helpen. Hierna word er samen besproken wie zijn of haar tip mag geven. Die persoon spelt het woord door de letters te markeren met nummerfiches.  De positie van jou letter in het gespelde woord kan aangeven welke letter het kan zijn. Zo probeer je alle letters van jouw geheime woord te ontrafelen voordat het spel voorbij is!

Dessert
(extra’s en meer)

Ben je niet zo voor het lezen van de spelregels of ben je benieuwd hoe het spel speelt?
Dan heb ik goed nieuws voor jou. White Gobelin heeft een filmpje gemaakt over hoe je dit spel moet spelen. Het filmpje kan je hier vinden.

Verder zitten er in dit spel een aantal varianten waardoor je het spel makkelijker en moeilijker kan maken. Bij het bedenken van je start woord mag je het internet gebruiken.

Ingrediënten
(leerstof enzo)

Kinderen leren tijdens dit spel:

  • Samenwerken
  • Overleggen/communiceren
  • Hints bedenken
  • Kritisch nadenken
  • Woorden puzzelen
  • Spelling
  • Computervaardigheden
  • Het uitbreiden van je woordenschat
Menu