Magic Maze

Nadat ze van al hun bezittingen beroofd werden, zijn de vier helden verplicht de supermarkt te overvallen. Enkel op die manier kunnen ze over alle nodige uitrustingen voor hun volgende avontuur beschikken.

Het voorgerecht
(open de doos)

In deze doos zitten 24 supermarkt tegels, onze 4 helden hebben elk hun eigen pion. De 12 buiten-gebruiksfiche en de 16 actietegels. Omdat je in dit spel tegen de tijd speelt is er ook een zandloper aanwezig in de doos. Verder zit er nog een ‘doe iets’ pion, een scoreblad, vel met stickers en een diefstaf tegel in de doos. Heel wat dus om er een fijne avond van de te maken.

Dit spel is geschikt voor 1 tot 8 spelers vanaf de leeftijd van 8 jaar en dit spel duurt ongeveer 15 minuten.

Hoofdgerecht
(lekker spelen)

Wat anders is bij dit spellen is dat iedereen met al de pionnen speelt. Aan het begin van het spel worden er kaarten uitgedeeld met acties op. Alleen de speler die de kaart heeft met daar een actie op mag die actie uitvoeren met de verschillende pionnen. Probeer tijdens het spel alle materialen te verzamelen.

Je zal in dit spel dus goed moeten samenwerken zodat je samen de pionnen kan bewegen richting het materiaal. Maar vergeet de tijd niet uit het oog. Om meer tijd te krijgen kan je via een actie de zandloper weer terug draaien.

Dessert
(extra’s en meer)

Dit leuke en coöperatieve spel is al meerdere malen in de prijzen gevallen. Zo is dit spel genomineerd voor het Spiel des jahres in 2017 en in 2017 heeft dit spel de beste party game gewonnen.

In dit spel kan je ook een solo variant vinden voor het geval dat je eens alleen bent. Je kan dit spel moeilijker maken door tijdens het hele spel niet te praten. Zo moet je goed op elkaar ingespeeld zijn.

Ingrediënten
(leerstof enzo)

Kinderen leren door dit spel:

  • Vooruit plannen
  • Computationeel denken
  • Samenwerken
  • het inschatten van tijd
  • risico’s nemen
Menu