Mijn thuis

Mijn huis

Natuurlijk hoort de Föhn in de badkamer. Maar waar moeten de pan en de teddybeer naartoe? Wat vind je in het huis, wat vind je buiten? Wat is licht, wat is zwaar? In twee leuke spellen leren kinderen alledaagse voorwerpen kennen en benoemen en ontdekken ze spelenderwijs het eigen huis.

Het voorgerecht
(open de doos)

Ik de doos kan je 2 speelborden vinden die aan beide kanten gedrukt zijn.  Op de ene kant een huis op de andere kant een kamer. Het speelfiguurtje is ook langs beide kanten bedrukt. Aan de ene kant een jongen aan de andere kant een meisje. Verder kan 32 voorwerpkaarten en 8 categoriekaarten vinden. Natuurlijk is er ook een handleiding aanwezig.

Leeftijd: 2
Aantal spelers: 1-4
tijd: 10 min

Hoofdgerecht
(lekker spelen)

Zoals we van Habba gewend zijn kan je dit spel op verschillende manieren inzetten en verschillende dingen leren.

Bij het eerste spel ga je alle opruimen. Draai de kaarten zo dat de kamers naar boven liggen. Leg nu al de voorwerpen open op tafel. Laat het kind nu de voorwerp leggen in de juiste kamer. Je kan hier met het kind over praten. Waarom hoort het bestek in de keuken of misschien ligt het bestek bij jou thuis wel in woonkamer.

In het andere spel draai je de kaarten om met het huis naar boven. In het ene huis horen al de zware voorwerpen en in de andere kamer alle lichte voorwerpen. Dit kan ook met licht en zwaar.

Als laatste leg je de kaarten met de huizen naar boven. Leg in het ene huis een voorwerp en leg in het andere huis een aantal voorwerpen voor het andere huis. Laat het kind nu een tegenovergestelde zoeken van het voorwerp in het huis.

Dessert
(extra’s en meer)

Je kan de spelregels van dit spel nu al nalezen op de website van Habba.

Habba werkt samen met PEFC. Dit betekent dat dit product uit een duurzaam beheerd bos en gecontroleerde bronnen komt.

Ingrediënten
(leerstof enzo)

Kinderen leren tijdens dit spel:

  • Categoriseren van de voorwerpen (licht – donker, binnen-buiten, licht – zwaar)
  • Het uitbreiden van hun woordenschat
Menu