CreaLAB Level21

Een Makerslab, een makerspace, een makerslabo, crealab, steamlab, fablab, … Het genre heeft al meerdere namen. Allemaal om hetzelfde aan te geven: een plek waar je creatief aan de slag kan gaan met technologie.

In ons Crealab stellen we een vinyl snijplotter, een 3D-printer en een lasersnijder/graveerder ter beschikking van het brede publiek. Iedereen is bij ons welkom om met deze technologie te leren werken of de toestellen te gebruiken.

Tijdens de openingsuren
Hoogstraat 4, 2800 Mechelen

MDF 40mm x 60mm x 2,5mm € 3
MDF 40mm x 60mm x 4mm € 4
MDF 40mm x 60mm x 6mm € 4
PLA per g € 0,10
Vinyl 30cm  (per cm) € 0,25
Flex 30cm (prijs per cm) € 0,20
Cricut snijplotter per 15 min € 5
3D printer per 30 min € 5
Ladersnijder per 15 min € 5
Lidkaart 1 jaar € 15

Snijplotter

Een snijplotter stelt kinderen en jongeren in staat om zelf papier, karton, stoffen, vinyl en opstrijkbare materialen te snijden in diverse vormen of (ingewikkelde) patronen. Het ontwerpen van verpakkingen, eigen kledij, gepersonaliseerde materialen, stencils en zo veel meer behoren dankzij dit toestel ook tot de mogelijkheden.

3D-printer

Met de 3D-printer kunnen er hulpmiddelen of onderdelen geprint worden voor de circulaire economie. Kinderen en jongeren kunnen hun eigen spelonderdelen tot leven wekken en leren werken met 3D-ontwerpprogramma’s op de computer.

Lasersnijder/graveerder

Met de lasersnijder en graveerder kunnen prototypes, materialen en kunst gemaakt worden. Ook materialen uit glas, leder, stof, plexi en glas kunnen in dit toestel bewerkt, gesneden en gegraveerd worden. Enkel de grootte van het snijoppervlak zal de creativiteit dus begrenzen.

Projecten

Menu