Railroad Ink

Railroad Ink is een competitief puzzelspel voor de hele familie. Gooi de dobbelstenen en teken routes op je speelbord. Creëer netwerken door uitgangen met elkaar te verbinden en scoor daarmee punten aan het einde van het spel. Maak het spel uitdagender met één van de twee ingesloten uitbreidingen: rivieren en meren (blauw).

Het voorgerecht
(open de doos)

In de doos vind je 6 spelbordjes en 6 uitwisbare stiften.
Daarnaast zitten er 4 route dobbelstenen in.

De “diepblauwe versie” bevat ook  2 dobbelstenen met meren en 2 met rivieren.
In de “vuurrode versie” zitten 2 dobbelstenen met lava en 2 met meteoren.

TIP Je kan beide versies combineren om met 12 spelers tegelijk te spelen.
Hierbij gebruik je de gekleurde dobbelstenen niet.

Hoofdgerecht
(lekker spelen)

Het doel van het spel is om op jouw individuele spelbord de beste routes te tekenen en zo de hoogst mogelijke score te behalen.

In elk van de 7 rondes worden de 4 witte dobbelstenen gedobbeld. Vervolgens moet je als speler elk van de gedobbelde routes tekenen. Deze mag je roteren en spiegelen zo veel je wil. Daarnaast mag je ook nog 6 speciale routes tekenen. Deze kruispunten staan bovenaan je spelbord getekend en mag je elk 1 keer gebruiken en slechts 1 per ronde.

Je scoort punten voor de langste route, het aantal rode punten (aan de zijkant van het spelbord) die je verbonden hebt, afgewerkte routes en netwerken. Onafgewerkte routes zorgen voor strafpunten.

Dessert
(extra’s en meer)

White Goblin Games maakte een instructiefilmpje op YouTube

Dit is een kort spelletje wat ruimtelijk inzicht en wiskundig denken stimuleert. Wanneer je over 2 versies beschikt kan je tot 12 spelers tegelijk laten spelen. Een kleine investering dus om met een hele groep samen te kunnen spelen. En mits wat kopietjes kan je natuurlijk met een hele klas samen spelen.

We suggereren om te starten zonder de gekleurde dobbelstenen tot de spelers het spel onder de knie hebben. Daarna kan je de uitbreidingen toevoegen voor extra uitdaging en meer spelplezier.

Ingrediënten
(leerstof enzo)

Kinderen leren tijdens dit spel:

    • Roteren en spiegelen van afbeeldingen
    • Ruimtelijk inzicht oefenen
    • Fouten maken en opnieuw beginnen
    • Risico’s nemen en inschatten
    • Optellen en vermenigvuldigen (van de scores)
Menu