Second Chance

Second Chance

Met Second Chance oefen je wiskunde, ruimtelijk inzicht en probleemoplossend denken.

Het voorgerecht
(open de doos)

In de doos kan je heel wat spelmateriaal vinden. Zo zit er een blok met rasterbladen, 13 start-puzzelkaarten, 40 puzzelkaarten en 3 overzichtskaarten in de doos.

Dit spel kan gespeeld worden van 1 tot 6 spelers en je bent er ongeveer 15 min zoet mee.

Doel van het spel: Teken puzzelstukken in je raster en probeer dit zo volledig mogelijk te vullen. Je wint aan het einde van het spel als je het kleinste aantal legen velden hebt.

Hoofdgerecht
(lekker spelen)

Elke speler krijgt een rooster van 9×9. Iedereen krijgt bij het begin van het spel een start kaart. Deze kaart is persoonlijk en is bij elke spelers anders. Je moet deze kaart tekenen op jouw raster. Je mag de figuur op de kaart draaien en/of spiegelen.

De startkaart verdwijnen dan in de doos. Daarna worden er 2 kaarten gedraaid, de spelers kiezen een kaart en kleuren de overeenkomstige figuur in het rooster. Het kan dat 2 spelers dezelfde figuren tekenen. Kan jij de figuur niet meer kwijt op jou raster? Dan krijg jij nog 1 kans. Nadat al de spelers de figuur getekend hebben op hun raster mag jij een nieuwe kaart trekken. Past deze figuur wel nog op je veld? Dan mag jij hem tekenen en mag je verder spelen. Past ook deze kaart niet meer in je veld ben je af en mag je niet meer meedoen. Wie op het einde het minste vakjes over heeft is de winnaar!

Dessert
(extra’s en meer)

Geen zin in het lezen van de spelregels, wel dan kan je hier een filmpje terugvinden.

Speel je dit spel vaker in de klas? Dan raden wij aan op velden te lamineren of ze te kopiëren.
De speldoos zegt dat je dit spel maar kunt spelen tot 6 spelers. Maar ik denk dat je dit ook klassikaal kan spelen en met meer dan 6 spelers.

Ingrediënten
(leerstof enzo)

Kinderen leren tijdens dit spel:

  • Wiskunde
  • Spiegelen
  • Ruimtelijke inzicht
  • Probleemoplossend denken
Menu