In de herberg is het lekker warm. Nu je wat opgewarmd bent, valt je oog op enkele andere figuren in de herberg. Wat oude mannen spelen een kaartspel, enkele vrouwen die een hele dag gewerkt hebben genieten van hun warme wijn, … De sfeer lijkt over het algemeen erg rustig, al voel je toch een rare spanning.. Daar in die donkere hoek zit een lugubere persoon. Je kan hem of haar niet goed, want het donker verraad enkel zijn contouren. 

Je probeert een glimps op te vangen van zijn gezicht. Je verlaat je vrienden even en verandert van stoel want die persoon intrigeert je. Je gaat aan de bar zitten om een beter zicht te krijgen. Dan merk je dat het rare figuur in de hoek een kap op heeft. 

De donkere figuur lijkt naar je te lonken. Het lijkt alsof hij je iets wil zeggen. Zou je er naartoe gaan? Of haal je toch best even je vrienden?Je kijkt naar je vrienden en ziet dat ze zich erg aan het amuseren zijn met enkele andere gasten. Je besluit om je vrienden niet te roepen. De donkere schim roept de barman en lijkt iets te bestellen, daarna geeft hij iets aan de barman. Een tijdje later komt de barman naar jou toe gelopen. Hij geef je een drankje en een verfrommeld papiertje.

Je wandelt naar hem toe. De gemantelde figuur doet je een voorstel… Hij vertel je het volgende ‘Ik kom uit een rijk waar meer goud is dan in dit oude dorpje. Jij lijkt mij wel een persoon die wat geld wil verdienen. Ik ga je een voorstel doen waar we allebei beter van worden. Maar hoe weet ik dat ik jou kan vertrouwen? Zie je dit voorstel zitten?”. 

Je lijkt even te twijfelen over het voorstel? Kan je jouw vrienden betrekken? Sla je het voorstel gewoon af? Ga je er alleen voor, dan kan je al het goud houden? Uiteindelijk beslis je: “Ik ga het doen, mag ik mijn vrienden meenemen naar dat rijk van je?”. 

De gehoede figuur antwoordt: “Ik wil eerst weten of ik jou wel kan vertrouwen. Bewijs dat ik jou kan vertrouwen en we zien wat we met je vrienden doen. Wees je ervan bewust dat als je niet slaagt, je de gevolgen ervan moet dragen.”. 

 “Hier volgt jou raadsel. Raad mijn naam en werk mijn to do lijstje af”. Je wil nog een vraag stellen, maar als je opkijkt is de figuur verdwenen. Je hoort nog net een kamer deur boven toeslaan.

Klik op een voorwerp wat je moet meenemen. Er is slechts 1 juist antwoord mogelijk.

Menu