WORKSHOPS

Wij organiseren workshops en lezingen, bij jou op school of soms bij ons of op locatie. Wij passen de workshops graag voor je aan zodat de inhoud bij jouw vraag aansluit. Ontdek ons aanbod van verschillende thema’s en inhouden hier onderaan. Ook voor andere vragen over spel, serious games en gamification kan je ons altijd contacteren.

Zomerworkshops

18 juli & 1 augustus

Ook deze zomer willen we jullie graag blijven inspireren. Daarom houden we 2 inspiratie-dagen met verschillende sessies. Zo kan je er weer helemaal tegenaan voor het volgende schooljaar.

Er is een gratis proef-sessie waarin we ons aanbod voorstellen en veel praktische tips en trics geven met een vragensessie.

Daarnaast gaan we aan de slag met ICT tools, maken we zelf een spel aan de hand van powerpoint. Je kan je eigen educatieve bordspel komen ontdekken of informatie komen verzamelen over differentiatie en klasmanagement aan de hand van spel.

Spel op maat

Met onze ervaring gaan we aan de slag voor jouw klaspraktijk. Het inzetten van spellen kan een vervanging zijn van het klassikaal leren en daarbij zorgen voor het concrete inoefenen van leerinhouden. Of wat had je gedacht van een spel als vervanging van een toets?

De leerlingen bewijzen op deze manier dat ze de leerinhoud kunnen analyseren, toepassen en opnieuw kunnen inzetten bij het creëren. Zo ontstaat een diepere vorm van leren

Deze spellen worden digitaal afgeleverd en kunnen dan zelf afgedrukt en verwerkt worden. Indien gewenst kan er ook een duurzame versie ontworpen worden.

Visie op onderwijs in de 21ste eeuw

Een blik op onderwijs in de toekomst. Hoe kunnen we dat nog beter aanpakken? Het M-decreet, meer inclusie in de klas zonder dat daar direct meer middelen voor worden vrijgemaakt, zorgt voor nieuwe uitdagingen. Nieuwe technologieën en levenslang leren voor leerkrachten, vormt dat de school van de toekomst? Hoe kan je kinderen blijven motiveren en kwalitiatief onderwijs op maat aanbieden in de razendsnel veranderende samenleving? Gebruik de leefwereld van de kinderen: er valt meer te ontdekken aan games dan enkel ontspanning en plezier!

Spelenderwijs differentiëren

Differentiatie vormt de basis van zorgbreed onderwijs. Sinds enkele jaren sluipen kleine en grotere spellen de klas binnen. Kinderen die moeite hebben met leren raken sneller gedemotiveerd. Spellen kunnen hier snel verandering in brengen.

Hoe doen ze dat precies? Welke materialen zijn er nu al voor handen, en wat kan er nog beter? Welke elementen kan je zelf inzetten en gebruiken om de leerlingen individueel nog beter op te volgen?

Meer spel in de klas

Klassikale instructie werkt niet meer voor alle leerlingen. Daarom zijn andere werkvormen niet meer weg te denken uit de klas. Er wordt meer spelend geleerd en differentiatie maakt deel uit van elke les. Spelend leren komt aan bod in hoekenwerk, extra werk of huiswerk. Er zijn echter nog veel meer mogelijkheden die leerlingen uitdagen, motiveren, inspireren en leren samenwerken.

Spelenderwijs leren zorgt voor meer ervaringsgerichtte toepassingen. Samen gaan we op onderzoek naar hoe je deze technieken werkbaar kan inzetten in je eigen klas.

Zelf educatieve spellen ontwerpen I

Je hebt ervaring met het gebruik van –al dan niet zelfgemaakte- educatieve spellen in de klas,. Maar deze spellen zijn niet altijd helemaal aangepast aan de leerinhoud waarrond je wil werken. Hoe pas je dit dan makkelijk aan,? Welk spel leent zich hier het beste toe?

Met je eigen leerinhoud gaan we samen aan de slag en kan je een concreet spelidee uitwerken voor je eigen klas.

Hackathon of Escape the classroom

Zowel met een hackathon als een escape room komen we naar jou toe.
Hiermee leren we de leerlingen beter samenwerken en brengen we ze spelenderwijs in contact met 21st century skills.

Weet je nog niet zo goed wat een hackathon is of wat je van de escape room moet verwachten? Klik even door en ontdek meer informatie of stuur ons vrijblijvend een bericht!

Menu