Meer spel in de klas

Als alternatief voor klassikale instructie en klassikale werkvormen bekijken we het spel en speelse werkvormen. Vaak komt spel al aan bod als deel van een hoekenwerk, als extra taakje voor diegenen die sneller klaar zijn of soms als huiswerk. Maar er zijn nog zo veel meer mogelijkheden om leerlingen uit te dagen, te motiveren, inspireren of te leren samenwerken.

Samen gaan we op onderzoek naar hoe je deze technieken werkbaar kan inzetten in je eigen klas. Hoe kan je meer tijd en ademruimte voor jezelf en je leerlingen creëren en zo elk kind nog meer ruimte geven om zich te ontplooien.

Enkele voorbeelden tonen duidelijk aan dat je een hele klassikale instructie zou kunnen vervangen door een spel. Projectweken kunnen naast het gekozen thema ook een spel als rode draad hebben wat maakt dat het project nog interessanter en motiverender voor de leerlingen.

Deze workshop kan voor een schoolteam of enkele individuen gegeven worden. Die voorkeur kan je zelf uitspreken in het formulier. Aarzel niet om contact op te nemen indien je meer informatie wil of de mogelijkheden voor deze workshop verder wil bekijken.

Nascholing Onderwijs

Individueel: € 125
In team: € 645
max 15 deelnemers,
3 uur, incl. materialen
Excl. vervoerskosten

Prijzen onder voorbehoud van wijziging. Voor een correcte offerte kan je vrijblijvend contact met ons opnemen.

Menu