Slide Quest

Slide Quest

De slechteriken hebben de controle over ons prachtige koninkrijk overgenomen en het is een puinhoop! Je moet de wereld redden, en snel! Laat on samen deze dappere, rollende ridder leiden door dit turbulente avontuur, bezaaid met valkuilen en wendingen.

Het voorgerecht
(open de doos)

Je kan heel wat spelmateriaal vinden in de speldoos.
zo heb je het spelbord, 4 hendels, 20 landschappen van 4 werelden, 1 rollende ridder, 8 obstakels, 9 vallen, 1 levensteller, 1 ‘hart”-steen, 1 “spelbewaarder” en als laatste natuurlijk de spelregels.

Tijd: 15-45 min
Spelers: 1-4
leeftijd: 7 tot 99 jaar

Hoofdgerecht
(lekker spelen)

Nadat de kaarten en onderdelen zijn gemonteerd, plaatsen de spelers zich rond het bord, waar ze de 4 hendels gemakkelijk kunnen bedienen.  De ridder moet in de missies slagen die op de kaart staat om naar de volgende te gaan. Spelers word sterk aangeraden met elkaar te overleggen en met elkaar af te spreken hoe ze met hun hendels het spelbord bewegen om de ridder voorwaarts te kunnen bewegen.

Zodra de ridder het ende van een kart heeft bereikt, verwijderen spelers de spelonderdelen en de kaart op het bord. vervolgens plaatsen ze de volgende kaart op het bord met de vereiste spelonderdelen.

Kunnen jullie al de missies tot een goed eind brengen?

Dessert
(extra’s en meer)

Wil je het spel nog spannender maken? Dan kan je de app van Bleu Orange downloaden en het spel spelen tegen de klok. Kunnen jullie binnen de tijd de verschillende missies oplossen. Naast de timer kan je ook muziek vinden die je in de perfect sfeer brengt.

Geen zin in het lezen van spelregens dan is YouTube jouw beste vriend. Hier kan je uitlegfilmpje vinden.

Ingrediënten
(leerstof enzo)

Kinderen leren tijdens dit spel:

  • Samenwerken
  • Communiceren
  • Doorzettingsvermogen
  • Stress bestendigheid
  • Tactiek
Menu