Vlotte Geesten

Vlotte Geesten

Grijp of roep zo snel mogelijk het gezochte voorwerp. Wie wint de meeste kaarten? Een rap spel voor scherpe, vrolijke geesten!

Het voorgerecht
(open de doos)

Wat zit er allemaal in de doos?
In de doos kan je 6 voorwerpen in de vorm van een spook, stoel, fles, boek en muis vinden.  60 speelkaarten en natuurlijk de spelregels

Leeftijd: 6 jaar
Aantal spelers: 2-8 spelers
Duur: 20 min

Hoofdgerecht
(lekker spelen)

Zet al de voorwerpen in het midden van de tafel. Zorg ervoor dat iedereen er goed bij kan. Maak daarna van de speelkaarten een stapel en leg deze met de tekening naar onder op de tafel. Nu kan het spel beginnen.

Er word 1 kaart omgedraaid, zorg ervoor dat alle spelers deze kaart kunnen zien.  Al de spelers proberen nu om te snelste met 1 hand het voorwerp te grijpen dat met de juiste kleur op kaart afgebeeld staat. Bijvoorbeeld het witte spook of de rode stoel. Is er geen voorwerp dat met de juiste kleur afgebeeld staat op de het kaart? Dan grijp je het voorwerp dat niet afgebeeld staat op de kaart en waarvan de originele kleur en niet opstaat. Is het antwoord fout, dan krijgen de andere spelers nog een kans.

Zijn de kaarten op dan is het spel klaar. Nu telt iedereen zijn kaart. Wie de meeste kaarten heeft, is de winnaar van het spel.

Dessert
(extra’s en meer)

Geen zin in het lezen van de spelregels? Dan kan hier een uitleg filmpje vinden.

Ken je dit spel al en vind je het een top spel. Ontdek dan ons spel vlotte geesten 2.0. Of ontdek de tiny tins vlotte geesten en neem het spel overal mee.

Ingrediënten
(leerstof enzo)

Kinderen leren tijdens dit spel:

  • Snel denken
  • Observeren
  • Snel reageren
  • Stress bestendig
Menu