Naar de Ark

Naar de Ark

Vandaag heeft de hemel het niet goed voor Noah en de dieren. Het regent al uren! Maar goed dat Noah zijn beschermende ark heeft. help hem om de dieren met hun juiste bagage aan boord te krijgen! zoek het goede kofferkaartje voor elke viervoeter en onthoud waar de natte koffers liggen. Zodra alle dieren veilig aan boord zijn, winnen jullie allemaal samen.

Het voorgerecht
(open de doos)

In de doos kan je 1 schip (dat bestaat uit de onderkant van de doos), ‘ scheidingswanden, 10 ronde wegkaartjes, 15 kofferkaartjes, 10 dieren, 1 spelfiguur van Noach en de handleiding.

Doel van het spel: Zorg er samen voor dat al de dieren op de ark van Noah zijn voor alles onder water staat. 

3-99 jaar
2-4 spelers
15 minuten

Hoofdgerecht
(lekker spelen)

Maak van de wegkaartjes een weg naar de bood. Zet op elk wegkaartje een dier. Leg de kofferkaartjes op de tafel met de afbeelding naar beneden. Nu kan het spel starten. 

 

Iedere speler mag Noah bij een dier naar keuze zetten. Draai nu een van de koffers om waarvan jij denkt dat dat dier op de koffer staat. Is het juist dan mag het dier in de ark. Zo ontstaat er een vrije plek. Je mag nu het dier dat als laatste staat op deze open plek zetten. 


Heb je de foute koffer gekozen? Dat is niet erg. Je moet nu een weg kaartje omdraaien zodat het land onder water komt te staan. Staat er een dier op de tegel is dat niet erg. Het dier heeft wat natte poten nu. 

Jullie hebben het spel gewonnen als je er voor kan zorgen dat al de dieren op de ark geraakt zijn. Jullie hebben het spel verloren wanneer al de tegels water geworden zijn.

 

Dessert
(extra’s en meer)

Ingrediënten
(leerstof enzo)

Kinderen leren tijdens dit spel:

  • godsdienst
  • geheugen 
  • concentratie
  • samenwerken 
  • eerste kennismaken met spelregels
Menu