CreaLAB Academy

Een Makerslab, een makerspace, een makerslabo, crealab, steamlab, fablab, … Het genre heeft al meerdere namen. Allemaal om hetzelfde aan te geven: een plek waar je creatief aan de slag kan gaan met technologie.

In de CreaLAB Academy gaan we met kinderen en jongeren (6-14 jaar) aan de slag met technologie en STEAM. (Science, Technology, Engineering, Art, Math). We maken gebruik van de snijplotter, 3D-printer en lasersnijder om onze gekste dromen vorm te geven. Daarnaast onderzoeken we aan de hand van enkele unieke LEGO-sets het werken met zonnepanelen en windenergie.

Een reeks workshops duurt telkens 4 weken. Deze gaan door in onze spelotheek te Mechelen op woensdagnamiddag van 13u30 tot 17u00. De deelnemers worden ingedeeld volgens niveau en leeftijd in verschillende groepen die in een doorschuifsysteem aan de slag gaan met de verschillende technologieën.

Praktische informatie
Hoogstraat 4, 2800 Mechelen
Woensdag 13u30-17u00

€60 per deelnemer
incl. alle materialen en 4-uurtje

Workshopsreeksen

26/04-2-9-16 juni
15-22-29/09-6 oktober

Snijplotter

Een snijplotter stelt kinderen en jongeren in staat om zelf papier, karton, stoffen, vinyl en opstrijkbare materialen te snijden in diverse vormen of (ingewikkelde) patronen. Het ontwerpen van verpakkingen, eigen kledij, gepersonaliseerde materialen, stencils en zo veel meer behoren dankzij dit toestel ook tot de mogelijkheden.

3D-printer

Met de 3D-printer kunnen er hulpmiddelen of onderdelen geprint worden voor de circulaire economie. Kinderen en jongeren kunnen hun eigen spelonderdelen tot leven wekken en leren werken met 3D-ontwerpprogramma’s op de computer.

Lasersnijder/graveerder

Met de lasersnijder en graveerder kunnen prototypes, materialen en kunst gemaakt worden. Ook materialen uit glas, leder, stof, plexi en glas kunnen in dit toestel bewerkt, gesneden en gegraveerd worden. Enkel de grootte van het snijoppervlak zal de creativiteit dus begrenzen.

Menu