Gigi Gnomo

Ga naar  het bos en vind de schat van de kabouters! Maar pas goed op en kom niet te dicht bij de holletjes. Gigi Gnomo vindt het namelijk helemaal niet leuk als vreemden naar de familieschat zoeken! Als je niet uitkijkt, kun je zomaar betoverd worden! Plotseling kan je alleen nog maar je linkerhand gebruiken, of voel je een sterke drang om je oorlel vast te houden. Natuurlijk kun je de betovering ook weer kwijtraken – of misschien niet.

Gigi Gnomo is een knotsgek spel waarin memory, bingo en een bewegingsspel verworven zit. Dat zijn dus 3 spellen in elkaar geknutseld. Zo wordt de memory en bingo ook actief. Leuk zowel in de klas als thuis.

Het voorgerecht
(open de doos)

In de speldoos zit het spelbord met een draaischijf, 50 toverkaarten, 10 bomen, 20 schatfiches, 4 bingo-bordjes, 4 pionnen en als laatste 3 dobbelstelen. 

Voor iedereen is er een pion en een schattenkaartbord (bingo).
Wie heeft er als eerste al de schatten verzameld?

De bomen worden aan de zijkant van het bord gestoken zodat de boom nog zichtbaar is maar de wortels met de schat verstopt zitten. Let goed op, onder welke boom ligt welke schat verstopt.

Hoofdgerecht
(lekker spelen)

De persoon die als eerste in het bos geweest is mag beginnen. Daarna wordt er met de wijzers van de klok gespeeld.  De persoon die aan de beurt is mag dobbelen met de 3 dobbelstenen. Tel de voetstappen op en zoveel vakje mag jij vooruit. Je komt nu op een schat te staan. Jij kan deze schat nemen als jij weet onder welke boom de schat verstopt zit.

Trek een boom uit de zijkant van het spelbord en ontdek of je geluk hebt of de schat goed onthouden hebt.

JAAAH je hebt hem gevonden. Nu mag je een schatfiche nemen en op je schatkaartje leggen of je mag jou betoveringskaart wegleggen. De boom moet je nu verplaatsen naar een lege plek in het bos.
NEE ik heb hem niet gevonden. Dat is niet erg, volgende keer beter. Onthoud wel goed wat er wel onder de boom verstopt zat, de boom stop je terug op dezelfde plek.

Heb je tijdens het gooien een aardkolk gegooid. Dan mag je als laatste zet aan de draaischijf draaien. Dit zo vaak als je aardkolken gegooid hebt.

Maar pas op val jij of een medespeler in een put? Ga dan naar een veilig plek en neem een betoveringskaart. Hierop staat een opdracht dat jij moet uitvoeren. Deze moet je altijd blijven uitvoeren, na iedere beurt of alleen na jouw beurt. Zo zal er iemand aan de tafel heel de tijd knorren, op zijn handen zitten of rechtstaan aan de tafel. Heel grappig.

Het spel is geschil voor spelers vanaf 5 jaar. Maar hij is heel leuk voor jong en oud. Hierin train jij je geheugen en concentratie. Dit omdat je steeds goed moet blijven opletten welke schat er verstopt zit onder welke boom.

Dessert
(extra’s en meer)

Wil je graag de spelregels als eens lezen dan kan dat hier (https://www.handleidi.ng/huch-friends/gigi-gnomo/handleiding?)

Wil je een extra kick geven aan je turnles/gymles?
Gebruik dan dit spel en voeg speciale betoveringen toe met opdrachten.
Of misschien geen beweging maar zelfs rekensommen?

Ingrediënten
(leerstof enzo)

Kinderen leren tijdens dit spel:

  • Het oefenen van het geheugen volgens het memory-principe. Je moet namelijk onthouden welke schat er verstopt zit onder welke boom.
  • Ze leren zich concentreren
  • Ze leren om op hun beurt te wachten
  • Ze oefen hun grove en fijne motoriek. Dit door de betoveringen die ze krijgen wanneer ze in een gat vallen.
  • Het herkennen van de figuren. Welke schatten heb ik al en welke schatten heb ik nog niet. De schatten daarna in het juiste vakje leggen.
  • Ze leren keuzes maken. Hou ik de schat zodat mijn schattenkaart snel vol is. Of leg ik de schat weg zodat mijn betovering ook verdwijnt.
  • Ze zijn actief bezig.
Menu