SET

Set! Of toch niet? Concentreren, combineren en snel reageren is het devies in dit pijlsnelle spel. Kleur, vorm, vulling, en aantal. Zoek drie kaarten waarop deze eigenschappen totaal verschillen of helemaal gelijk zijn. Dat lijkt eenvoudig, maar valt absoluut niet mee!

Het voorgerecht
(open de doos)

In de speldoos zitten 81 spelkaarten en een handleiding.
Op de kaarten staan verschillende vormen, in verschillende kleuren en met verschillende vullingen.

Hoofdgerecht
(lekker spelen)

Op de tafel liggen 12 kaarten in een raster van 4 op 3.
Op de kaarten staan symbolen met 4 eigenschappen met 3 variaties: Kleur, aantal, vulling en vorm.
Het is de bedoeling dat jij op zoek gaat naar kaarten die een SET vormen. Deze SET kunnen of 3 dezelfde kaarten zijn of 3 helemaal verschillende kaarten. Zie jij een combinatie dan roep je SET. Duid de kaarten aan en laat je medespelers controleren. Heb je het juist krijg jij de kaarten. De lege gaten op tafel worden opnieuw gevuld met kaarten van de stapel en de volgende ronde kan starten. De persoon die op het einde de meeste kaarten heeft die is gewonnen.

Dit spel is geschikt voor 1 tot 8 spelers. Wat betekent dat je er alleen ook mee aan de slag kunt. Heeft er niemand zin of tijd om mee te spelen dan hoeft dat dus geen probleem te zijn. Je kan dit spel spelen vanaf de leeftijd van 6 jaar.

Dessert
(extra’s en meer)

Dit spel is vlot te spelen en heeft niet veel spelregels.
Ben jij niet zo voor het lezen van de spelregels? Dan is wordt Youtube jouw beste vriend. Achter deze link kan je de online spelregels vinden.

Je kan met het spel ook leuke rekenraadsels maken.
Leg een aantal kaarten in een reeks en vraag welke kaart er ontbreekt, laat leerlingen zelf rijen of patronen samenstellen en er een raadsel van maken.

Ingrediënten
(leerstof enzo)

In dit spel leer je:

  • ·        Je te concentreren op het spel
  • ·        Kritisch naar de kaarten kijken. Wat zijn de verschillen en wat zijn de gelijkenissen.
  • ·        Patronen herkennen
  • ·        Elimineren en combineren
  • ·        Stressbestendig worden. Omdat dit een spel is waarin jij het snelste moet zijn wekt dit wat stress en spanning op. Probeer rustig te blijven en denk rustig na.
Menu