Rechercheur Muis stopt het gespuis!

Rechercheur Muis stopt het gespuis!

De boeven willen uitbreken! Rechercheur Muis is hen op het spoor, maar hij heeft de speurneuzen van de spelers nodig. Wie zat als laatste in de cel met de vluchttunnel? Als de spelers de juiste tip geven, hebben ze de ontsnappingspoging verijdeld en wordt de boef weer gevat. Wie de meeste ontsnapte boeven inrekent, is de winnaar

Het voorgerecht
(open de doos)

In de doos vind je een dobbelsteen. Op de dobbelsteen kan je pijlen naar link, recht en willekeurig vinden. Je kan er de 15 verdachte fiches vinden, 4 kaartjes met een vergrootglas en een verdachten dossier. Zo is er een voor iedere speler 1. In de doos kan je ook de punten fiches vinden. Dit in de vorm van sterretjes. Als laatste kan je er ook de vluchtauto vinden. Met deze auto gaan de boeven proberen te ontsnappen.

Wat ik heel leuk vindt aan dit spel is dat de doos een grote rol speelt in het spel. Zo is de onderkant van de doos ook het spelbord. Je moet de eerste keer het spel nog wel in elkaar puzzelen. Maar je kan het spel daarna zo opbergen.

Dit spel is geschikt voor spelers vanaf 5 jaar.

Hoofdgerecht
(lekker spelen)

Elke beurt mag iemand met de dobbelsteen dobbelen. Je mag daarna rechercheur muis draaien in de richting van de pijl op de dobbelsteen. Komt er een leeg vakje vrij dan mag je een dief in de gevangenis zetten. Maar je moet wel goed onthouden wie er in de gevangenis zit. Wanneer je de bel hoort betekent dit dat er iemand ontsnapt is. Iedereen gaat met zijn vergrootglas opzoek naar de boef die ontsnapt is. Heeft kunnen raden wie er ontsnapt is. Dan krijgt die persoon een ster die je kan verzamelen in het kantoor met jouw kleur. Het kantoor kan je vinden onder de gevangenis. Heeft niemand het juist dan kan deze boef gaan lopen en mag die in de vlucht auto gaan zitten. Het spel is gedaan wanneer de boeven fiches op zijn of wanneer de vlucht auto vol is. Is de vlucht auto vol dan hebben jullie het spel verloren. Zijn de boevenfiches op dan wint de persoon met de meeste overwinningspunten.

Dessert
(extra’s en meer)

In de spelregels staan nog heel wat leuke varianten. Zo kan je het spel moeilijker of makkelijker maken. Je kan het spel tegen elkaar spelen, Coöperatief of alleen. Wanneer je het spel moeilijker maakt, is het zelfs voor volwassen een leuk en pittig spel.

Wil je graag vooraf al even de spelregels raadplegen verwijs is je graag door naar de deze website.

Ben je niet zo voor het lezen van de spelregels. Dan kan je terecht op ons YouTube kanaal waar we het spel voor je uitleggen.
De uitleg van het spel kan je vinden achter deze link.

Ingrediënten
(leerstof enzo)

Kinderen leren tijdens dit spel:

    • Ze trainen hun geheugen
    • Ze oefenen wat links en wat rechts is
    • In de Coöperatieve versie leren je samenwerken.
    • Hun beurt afwachten
    • geconcentreerd zijn ook wanneer ze niet aan de beurt zijn.
Menu