Speed Cups

Speed Cups is een chaotisch stapelspel voor heel het gezin. In dit spel speel je tegen elkaar.  Neem een kaartje en bouw de afbeelding zo snel mogelijk na met jouw bekers. Maar let-op soms moet je de bekers stapelen en soms naast elkaar zetten. Kijk dus goed naar de afbeelding. Ben je klaar? Duw dan zo snel mogelijk op de bel.

Het voorgerecht
(open de doos)

In deze speciale editie zitten 30 bekers waardoor je dit spel met 5 deelnemers kan spelen. In de doos zitten zowel de basis kaarten als al de uitgebrachte uitbreidingen. Hierdoor zitten er 43 opdrachtkaarten in het spel. Spel- en puzzel plezier verzekerd. Het belangrijkste van het spel is natuurlijk de bel. Hoe je het spel speelt kan je nog eens nalezen in de spelregels.  Je kan dit spel spelen van 2 tot 5 spelers en voor kinderen en volwassenen vanaf 6 jaar en je bent ongeveer 15 minuten kwijt.

Hoofdgerecht
(lekker spelen)

Geef iedereen een set van 5 bekers. Zet de bel in het midden van de tafel en let erop dat iedereen er goed aankan. Draai 1 kaart om en probeer om ter snelste de kaart na te bouwen met jou bekers. Ben je klaar? Druk dan zo snel mogelijk op de bel. Is het juist dan krijg jij de kaart. Is er toch een foutje geslopen in jouw bouwwerk. Dan krijgt de persoon die als 2de klaar was de kaart. Het doel van het spel is om zo veel mogelijk kaarten te verzamelen.

Dessert
(extra’s en meer)

Dit spel is ook leuk om alleen te spelen. De uitbreidingskaarten die in de doos zitten zijn getekend door kinderen over heel de wereld. Waardoor er heel leuke nieuwe opdrachten zijn. Sommige al wat moeilijker dan de andere. In de kaarten sets vind je ook kaarten terug van kinderen uit België.

Denk je Speed Cups lijkt me wel iets tof maar mijn kinderen zijn jonger dan 6. Geen probleem door een kleine aanpassing (bv de bel weglaten, samen bouwen,..) kan je dit spel spelen met kinderen jonger dan 6 jaar. Toch niet overtuigd kijk dan eens naar het spel Bijenbende. Zelfde concept maar voor kinderen vanaf 3 jaar.

Ingrediënten
(leerstof enzo)

Kinderen leren door dit spel:

  • Omgaan met stress
  • Hun concentreren op hun werk. Dit omdat je de afbeelding 100% moet nabouwen
  • Kleuren herkennen
  • Lateralisatie
  • Van concreet naar abstract denken. Dit omdat 1 aspect steeds hetzelfde blijft. Namelijk de kleur en de rest veranderd.
Menu